Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı adına bina kesme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak ciğerbinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna rabıtalı olarak daha ehven olmaktadır.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla mevsuk orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının hariçya yansımaması bâtınin bapnın hızla kapanması çok önemlidir. 

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış esenlamanın kanatı esna yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi altına hileınması kolaylaşır ve elan bir tomar muhatara vermesi önlenir.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya essah ve kolaylıkla açılabilen bünyeya sahiptir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı Uygulama Amacı Yangın baplarının üretim amacı in katkısızlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın mirlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre süresince olay yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Yine sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla mimariların derunindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece örgülardan çıkış imkânsız olabilir. En sağlıklı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece yararlı ise buna ilgilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra paha enseışını getirmektedir.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları alelumum otomatik olarak kapanan ve panik barı kadar acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç Yangın çıkış kapısı istanbul merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page